Bjöd min goa vän på pannkakor!

 
Kände för att vara lite snäll idag så jag cyklade till ica, köpte lite frukter för att sedan åka hem och göra pannkakor till Sanna (smör). Hon fyller ju faktiskt år på fredag så jag börjar redan nu! Det blev iallafall uppskattat och nu ligger vi i soffan och lyssnar på musik. Snart ska hon åka iväg och då ska jag fixa lite med ytterligare en present! Ska faktiskt sätta mig och plugga lite matte också såhär på lovet! Har matteprov på måndag morgon, tagga...

En dag på stan med syster

 
Lyckades hitta en present åt min mamma så nu är det bara till Sanna kvar. Har verkligen ingen aning om vad jag ska köpa.. Jag och Sara unnade oss en fika på thörners iallafall och det är så himla mysigt med chai latte nu på hösten! Hittade dock ingenting till mig själv men det kanske var lika bra eftersom pengarna börjar ta slut.. 
 
Nu har jag iallafall varit och handlat med mamma eftersom dom åker till Stockholm på torsdag och lämnar mig ensam hemma hela helgen, klagar ej! Ska alldeles snart äta lite middag och sen åka upp till Sanna och mysa med henne ikväll!

Åker och köper lite presenter!

 
Vaknade redan 09.00 idag, typiskt när man har lov! Har sedan dess legat i soffan och väntat på att Sara skulle vakna. Min goa farmor kom på en snabbvisit också! Så mysig så! Har iallafall fått upp Sara nu och snart åker vi ner på stan för att köpa present till min mamma som fyller år på fredag. Ska också hitta något till Sanna som fyller år samma dag, vad köper man till sin bästa vän? Har lite smått panik faktiskt eftersom jag är kanske världens mest okreativa person någonsin. Jaja, det är ju ändå tanken som räknas!
 
Men vi hörs sen någonting! 

Första dagen på lovet

 
Startade dagen med en hallonsmoothie och mackor! Idag är det första dagen på höstlovet och jag ska snart åka upp till Sanna för att hjälpa henne att sy lite till halloween. Är dock värdelös på att sy trots mitt MVG som jag hade i 9an hehe.. Mamma stod och skrattade åt mig hela dagen igår när jag satt och försökte ända tills mitt tålamod tog slut. Klar blev jag tillslut iallafall!

Höstlov!

 
- fotouppgift på skolan..
 
Nu har jag äntligen fått lov! Igår efter skolan så gick jag en sväng på stan med Sanna, träffade Adam en snabbis och sen fixade jag och Sanna inför halloween nästa vecka. På kvällen så var det idol mys hemma hos mig med Sanna, Linnea och Josefin med massa gotta! Riktigt mysigt!
 
Nu ska jag alldeles strax iväg till Arenan för att kolla på ÖFKs sista hemmamatch. Eftersom vårt lag vann division 2 så ska vi bli hyllade i halvtid. Som jag förstått det så ska vi alltså tillsammans med IFK herrar gå ut på planen i pause och sen vet jag inte så mycket mer. Blir ju lite kul, haha! 
 

En dag kvar

Några porträttbilder vi tog till en fotouppgift..
 

Har varit riktigt dålig uppdatering nu. Är sjukt lat och orkar inte ens sitta vid datorn längre! Men nu är det en skoldag kvar sen så får vi lov! Har hamnat väldigt mycket efter i vissa ämnen sen jag var i Frankrike så jag har en hel del plugg att göra. Har också försökt komma igång med träningen igen. Körde ett pass igår så nu värker det finfint i kroppen kan jag ju säga! 
 
Nu ska jag iväg på ett ''fystest'' som man tydligen inte skulle bli svettig utav. Låter bra! Haha.

Höstfika

 
Idag slutade vi redan 13:30 så då gick jag och Matilda ner på stan en sväng för att kolla lite på halloween kläder. Har iallafall lyckats komma på vad jag ska klä ut mig till men det visar jag då! Blev bjuden på fika av Matilda också! så gosigt så. Ikväll ska jag bara ta det lugnt och kanske plugga lite. 

Nytt

 
Köpte en ny jacka igår. Vet inte riktigt om jag kan ha den på vintern, men är det inte allt för kallt så! Kommer dock matcha den med en halsduk. 

Sena födelsedagspresenter!

 
Idag är en väldigt bra dag! Sov ut riktigt och sen kom Sanna hit. När jag öppnade dörren så står hon där med en tårta och denna tavla i handen, lite glad man blev då! Världens bäst vän helt klart. Måste börja komma på något fyndigt jag med för att om cirka 2 veckor så fyller Sanna år! Suger på sådant..
 

Välbehövlig myskväll

 
Slutade skolan runt 12 idag så då gick jag och Matilda på stan och shoppade lite. Efter det så tog jag och Sanna en cykeltur i snövädret (!!!) till lillänge och köpte lite gott. Nu sitter jag här med mina favoritbrudar och kollar på idol!

Shoppingen från Frankrike

+ en tröja som tyvärr ligger i tvätten.
 
En massa olika mönster insåg jag nu...
 
Som sagt inte så mycket men lite nu inför hösten. Köpte också lite mer småsaker men glömde att ta kort på det så det får vara. Ska också till Stockholm om 2 veckor och shoppa där samt träffa min bror! Blir bra det. 

Hemma från en oförglömlig resa

Caen:
 
Paris:
 
Nu är jag hemma från en helt underbar resa med grymt sköna personer. Känns sjukt sorgligt förutom att jag äntligen får äta svensk mat och träffa mina vänner igen. Vi blev som en liten familj där nere och levde livet fullt ut verkligen! Åt massa socker hela dagarna i 12 dagar dvs. Efter en dag i skolan är jag redan less och inte ens den svenska maten får mig att vilja stanna längre..
 
Shoppade lite när jag var i Paris också såklart, inte mycket men alltid något! Visar det imorgon.
 

Födelsedag i Paris!



Vi tog och åkte upp i Eiffeltornet idag!



Har haft en sjukt bra födelsedag, 17 år och nu är det bara ett år tills man är myndig och får göra vad man vill! Imorse åkte vi till Louvren för att kolla på Mona Lisa. Efter det var det forever21 som gällde tills det var dags att åka upp i Eiffeltornet! Det var verkligen en sjuk utsikt över hela Paris! 

Annars så har vi shoppat exakt hela dagen och fötterna fick lida. Åt sedan en grym middag på hard rock café! Nu ska jag försöka sova lite för vi ska åka tillbaka till Sverige om 3 timmar...



Versailles


Hotell frukost a la france.
Versailles

Snabbmat hela dagarna!

Denna dag har varit ganska så meningslös men ändå väldigt mysig! Vi har åkt till slottet Versailles' och tappat bort en och annan på vägen dit också. Resetiden gick alltså på cirkus 3 timmar. Vi åt sedan en riktigt god lunch och strosade runt lite på Paris gator. Nu inväntar vi hela gänget och då vankas det middag och sedan en överraskning från vår lärare!

Framme i Paris!


Idag sa vi hejdå till våra fransoser!

Nu är vi äntligen framme i Paris och våra hotellrum är verkligen inte fräscha. Duger väll dock till 3 nätter bara! Vi har shoppat hela dagen, hittade inte så mycket som jag trodde men alltid något! Efter det åt vi middag på Kina resturang! 

Avslutningsmiddag!



Vidrig efterrätt..

Nu har vi ätit vår sista middag i Caen. Det bjöds på fransk mat med bland annat sniglar.. Vågade mig dock inte på dom! 

När jag kommer hem så kommer jag lägga ut massa bilder från kameran så ni vet!

Marknad i regnvädret


Idag vad vi på en marknad här i Caen!

Hyfsad skollunch fick vi idag iallafall!

Kunde inte riktigt njuta fullt ut av denna dagen då regnet bara öste ner över oss.. Hann med att äta världens godaste cookie iallafall! Nu sitter vi och väntar på en överraskning som dom har fixat åt oss svenskar. Träffade min fransos idag också, blir nog bra det här! Den här veckan har gått så sjukt fort, vill verkligen inte här ifrån! Dock så är väll Paris inte helt fel heller!

Taggad på ny fransos..


Idag såg vi ut som riktiga fransyskor

Denna dag började med en tripp till memorial (ett världskrigsmuseum). Var väll sisådär, inte min grej direkt men med gott sällskap så funkar det mesta! Riktig god lunch fick vi bestående av baguetter såklart, vad annars liksom? 

Efter det så satte vi på skolan i 2 timmar. Franskorna är så roliga så dom hänger på skolan tills klockan 6! Fick sedan sitta och kolla på camilles (min fransyskas) basketträning. I 2 timmar satte jag och frös i baskethallen men det var väll underhållande!

Imorgon ska jag bo hos en kille som heter Carl eftersom camille ska iväg på semester. Känns ju sådär...

Cafémys




Idag har vi först besökt stadshuset, undra hur många gånger jag gäspade under den långa timmen alltså. 

Efter det så åt vi lunch på skolan och åkte ner till staden med några andra och shoppade. Vi hann också med ett stopp på ett mysigt café!

Idag har vi varit kulturella


Idag åkte vi och spanade in le mont st Michel!

Det är alltså ett gammalt kloster någon timme utanför Caen! Det som var mest intressant idag var väll maten. Alla fick med sig en picknick korg från sin fransk med hur mycket mat som helst! Ett helt kakpaket och en chipspåse till efterrätt fick jag också. Allt uppätet nu såklart! 

Imorgon ska jag äntligen få shoppa lite, känns bra!

Första skoldagen

Snål med maten är dom ju inte! 


Idag följde jag och alla andra med sina fransoser och fransyskor till skolan. Jag satt dock bara med på en lektion och det tackar vi för! Efter det gick vi runt i stan och åt ännu fler crêpes och croissanter med nutella på. Kommer rulla fram efter denna vecka men värt är det. 

Nu sitter jag på mitt rum och vet inte riktigt vad jag ska hitta på, det blir väll middag runt 20 skulle jag tro!

Crêpes och stranden




Idag var det beachen som gällde! 1 timmes bilresa med Alice galna fransyska körandes.. Sen åkte vi till något mysigt ställe med massa småbutiker och såklart så var vi tvungna att prova crêpes med nutella i. Besviken blev man ju icke!

Inläggen blir lite enformiga men det får bli så nu..

Lördag kväll i Caen




Ni får nöja er med dåliga mobilbilder!

Idag har jag kollat på när min fransyska  har spelat basketmatch. Rätt så tråkigt men på kvällen så gick vi ut och åt och efter det satte vi oss på baren nån timme. Har lite hemlängtan redan faktiskt men nu ska jag ta och sova!

Första dagen i Frankrike!





Igår var det första dagen här i caen! Vi kom till familjerna vid 4 så på kvällen åt vi på donken och var ute med dom andra! Det är väll rätt stelt hos familjen eftersom föräldrarna inte kan engelska menmen. Fick ett eget rum och har wifi så är nöjd ändå, haha!

Au revoir et bonjour France!

 
Nu åker jag iväg till Frankrike tillsammans med andra på skolan som läser franska. Jag ska bo hos en familj i Caen helt själv så jag är sjukt nervös! Efter lite mer än en vecka så åker vi till Paris, bor på hotell i 3 nätter och bara lever livet! London och Paris samma år är inte helt fel! 
 
Bussen går om 45 minuter så nu ska jag fixa det allra sista och tagga bussresa hela natten lång! Kommer troligtvis blogga där borta med men kanske inte så mycket, jag vet inte än. Hon jag ska bo hos har väll med största sannolikhet internet så något mobilinlägg kommer komma!
 
Ha det bra!

Höstdag

Var ute och fotade på skolan idag igen. Sjukt fint väder var det idag också!

Födelsedagsfirande

 
Idag så bjöd jag Sanna på fika eftersom jag fyller år när jag är i Frankrike. Släkten kom också så jag fick lite presenter och så. Fick mest pengar så det är ingeting intressant att visa tyvärr.
 
Har också packat lite mer och varit ute och fotat till en fotouppgift som vi har. Är riktigt trött nu så jag ska nog ta och sova och tagga Frankrike imorgon!

Foto i skolan

 
Idag på skolan har vi fått börja lära oss om foto så jag hade med mig kameran på skolan. Hade också en engelska redovisning idag som gick bra. Nu ska jag fixa iordning lite middag och efter det ska jag åka på min sista fotbollsträning nu innan uppehållet.